Miljö­stipendiet: Rösta på din favorit

En av tre kandidater kommer att vinna årets miljöstipendium värt ett halvt basbelopp (22 750 kr). Nu har du möjlighet att göra din röst hörd.

Miljöstipendiet delas ut till organisation, företag eller privatperson som under året verkat för att främja hållbarhetsfrågor inom Järfälla kommun. Miljöstipendiet syftar till att uppmärksamma och uppmuntra insatser för en hållbar utveckling inom Järfälla kommun. Priset delas ut till enskilda personer, föreningar, organisationer och företag verksamma inom kommunen. 

Rösterna är rådgivande vad gäller vinnaren av Miljöstipendiet 2018. Slutgiltigt beslut fattas av Miljö- och bygglovsnämnden. Du kan bara rösta en gång.

De nominerade

Allan Edblom


Allan beskrivs som en trotjänare och han är bland annat utbildare för SFI, jobbar för Naturskyddsföreningens Natursnokarna, Förbundet för Ekparken, PRO och Järfälla skidklubb. Allan brinner för miljö och gröna värden. Han räddade en värdefull äng vid Stora Ängsnäs mot exploatering och var också med vid bildandet av Görvälns naturreservat 1995. Vid den förra översiktsplanen jobbade han aktivt för att bevara Bolinderberget inom naturreservatet. Allan är dessutom med i Järfälla skidklubb som stugfogde och jobbar för att ängarna på Sollentuna häradsallmänning sköts på ett hållbart sätt. Allan organiserar och gör så att det blir skidspår i Järfälla kommun.

Berghem och Vattmyra skolor


Sedan 2012 driver en miljösamordnare en miljögrupp med anställda och barn som verkar för ett aktivt miljöarbete. De gör olika aktiviteter som att källsortera, skänka kläder till välgörenhet, sortera ut plastleksaker som inte är lämpliga för barn och miljön, städa skolgården och arbeta för att minska matavfallet. Utöver detta bedriver de insamlingar av glasögon, batterier, elavfall och pantar burkar. Enligt förslagsställaren kombinerar gruppen tidigt engagemang hos barnen med miljöfrågor.

Bostadsrättsföreningen Kvarnen

Bostadsrättsföreningen har genomfört energibesparande och miljöstödjande åtgärder i sina fastigheter. Till exempel har de satt in nya treglasfönster, ny utomhusbelysning med ledbelysning, tilläggsisolerat vindarna och lagt sedumtak på carportarna. Utöver detta genomför föreningen en energikartläggning. De ska också installera laddstolpar för elbilar. Föreningen bidrar, enligt den eller de som nominerat, till en hållbar framtid och ett attraktivt boende i Jakobsberg.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?