Nobelprisets lärar­kon­ferens besöker Järfälla Lär­centrum

Internationella deltagare i Nobelprisets lärarkonferens besöker i morgon torsdag Järfälla Lärcentrum och utbildningen Svenska för ingenjörer, Sfinx.

På Sfinx läser nyanlända ingenjörer från andra länder intensivsvenska med teknisk inriktning. Besökarna ska delta i en svensklektion på temat återvinning och farligt avfall.

- Vi kommer att visa hur vi arbetar tematiskt med svenskan utifrån ingenjörsyrket och låta besökarna samtala med eleverna om hur det är att lära sig svenska som vuxen, säger Bodil Renlund, en av lärarna på Sfinx.

Nobelprisets lärarkonferens ”The Nobel Prize Teacher Summit” samlar lärare och skolledare från hela världen i Stockholm för att utbyta erfarenheter. Årets konferens har som tema hur lärare kan motarbeta rasism och intolerans och undervisa i demokrati och icke-våld.

Till konferensen kommer lärare, skolledare och forskare från fler än 25 länder, bland annat Zambia, Bangladesh, Ryssland, Algeriet, Brasilien, Italien, USA och naturligtvis Sverige. Och några av dem ska besöka Järfälla Lärcentrum.

- Det känns passande att låta besökarna möta våra vuxenelever som själva kommer från hela världen och roligt att få visa upp svensk vuxenutbildning, säger Bodil Renlund.

Bland talarna på konferensen, som äger rum i Stockholm på fredag, finns bland andra fredspristagaren 2011 Leymah Gbowee från Liberia, kemipristagaren 2008 Martin Chalfie från USA och Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare för FN.

Nobelcenterlänk till annan webbplats

Järfälla Lärcentrumlänk till annan webbplats

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?