Sportotek öppnar­ i Järfälla

Nya Sportoteket öppnar i Järfälla - nu söker vi prylarna.

Sportotek fungerar på samma sätt som ett bibliotek. Men i stället för att låna böcker handlar det om att låna sport- och fritidsprylar under två veckor, helt gratis.

– Vi håller på att bygga upp verksamheten och tar nu tacksamt emot det mesta, alltifrån skidor, skridskor och hockeyklubbor till fotbollsskor, tennisrack och ridhjälmar, säger Matinou Inoussa, samordnare för projektet som drivs av Järfälla kommun. De saker som behöver rustas upp, fixar vi till innan utlåning.

Bra för alla

Grundidén gynnar både den som ger och den som lånar. – Det kan vara skönt att bli av med saker som du eller barnen växt ur eller inte längre använder. Samtidigt går prylarna till någon som verkligen behöver, men kanske inte har råd, eller som bara vill ”prova på” en ny idrott. Sportutrustning är ju i regel ganska dyrt, säger Matinou Inoussa. Dessutom gör båda parter något gott för miljön, då saker och ting återanvänds istället för att slängas.

Så här gör du

Du kan lämna in dina prylar dagtid alla vardagar till Sportoteket vid Kompetenscentrum på Mjölnarvägen 6, Jakobsberg. Sportoteket drivs av kommunen och tillhör kompetens­förvaltningens arbetsmarknads­enhet i samarbete med kultur-, demokrati- och fritids­förvaltningen samt barn- och utbildnings­förvaltningen.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?