Järfällas företag särskilt lönsamma

Järfällas företag är bland de mest lönsamma i Sverige och har en lönsamhet som placerar dem på plats nr 16 i Sverige och plats nr 4 i Stockholms län.

När branschorganisationen Företagarna undersöker lönsamheten i Sveriges aktiebolag placerar sig Järfälla bra. Företagen i Järfälla har en lönsamhet som placerar dem på plats nr 16 i Sverige och plats nr 4 i Stockholms län (efter Vaxholm, Nacka och Upplands Väsby).

Den höga lönsamheten i Järfälla är en följd av den starka konjunkturen, men också av att Järfälla är en plats där det är lätt att driva företag. Stockholms län som helhet har betydligt svagare lönsamhet.

– Med tanke på konkurrenssituationen och den stora mängden företag i Stockholmsregionen så är det väldigt glädjande att företagen i Järfälla går så bra. Lönsamhet är ju ett tecken på framgångsrika och väl fungerande bolag, vilket är särskilt roligt nu när kommunen befinner sig i en expansiv fas. Hög lönsamhet leder till ökade investeringar och ökad produktion, vilket i sin tur leder till ökad sysselsättning för Järfällaborna, konstaterar Fredrik Persson, näringslivschef i Järfälla.

Här kan du läsa hela rapporten från Företagarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?