Återbruk i Järfälla - evenemang om hållbar konsumtion

Second hand is always first. Välkommen till våra evenemang på tema återbruk i Järfälla.

Järfälla kommun vill uppmuntra till en smartare och mer ekonomisk vardag för alla. Under vintern och våren kommer vi att ha flera olika evenemang som ger tips för hållbar konsumtion och hur vi kan ta hand om det vi redan har. När vi gör detta tillsammans mår vi alla dessutom mycket bättre och känner oss tryggare. Vinster för människa, ekonomi och miljö.

Evenemangslista

Obs! Vårens datum är preliminära

 

Föreläsning: Slow Fashion – hållbart mode Johanna Nilsson

Onsdag 12 december, klockan 18.00–20.00
Huset på Höjden, Engelbrektsvägen 47

Johanna Nilsson (@johannanswelänk till annan webbplats) ger tips om snygga och schyssta materialval, hållbar shopping och stilsäkerhet. En inspirerande föreläsning om långsamt mode och smart design, som dessutom ger konkreta tips för en perfekt garderob. Johanna har smyckesmärket JohannaN och har skrivit boken ”Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode”. www.slowfashion.nulänk till annan webbplats .

 

 

Klädbytardag

Lördag 6 april, klockan 12.00–15.00
Huset på Höjden, Engelbrektsvägen 47

Vi byter kläder, skor, accessoarer! Inlämning av det du vill byta bort 10.30-11.30.

Vad finns i din smartphone?

Tisdag 23 april, klockan 18.00–20.00 Kvarterslokalen ”54:an”, Snapphanevägen 54

Spara pengar och miljö på att låta dina prylar leva länge! Vi plockar isär gamla mobiler och lär vad som kan repareras och/eller återvinnas.

Välgörenhetsauktion och Modevisning

Lördag 18 maj, klockan 12.00–15.00

Kom och ropa in konst och prylar till fyndpris – pengarna går oavkortat till snygga, coola och kvalitativa kläder, skor och accessoarer visas upp!

Vernissage av Återbruksutställning och inspireras av alla möjligheter som ges med.

Skräp för dig - fynd för en annan

I samarbete med Järfällahus, Myrorna, Kupan och Sportoteket visar vi att ibland behöver vi bara se med nya ögon för att uppskatta värdet på saker.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?