Du kommer att få en digital vattenmätare

Vi kommer att byta ut din vattenmätare till en digital vatten­mätare. Du slipper alltså lämna in mätar­ställningen och debiteras endast för din förbrukning. Bra va’?

Arbetet med att byta 11 000 vattenmätare i kommunen har påbörjats och beräknas vara klart 2023. Vi kommer att byta ut cirka 2500 mätare per år.

Den här förändringen gör det smidigare för dig då du slipper lämna in mätarställningen manuellt framöver. Vi kommer automatiskt att hämta in mätarvärden var tredje månad innan vattenfakturan skickas ut. Du debiteras endast för din förbrukning, till skillnad från tidigare då vi fakturerar förväntad förbrukning baserad på senaste avläsning.

Du blir kontaktad i god tid innan bytet

Två månader innan vi kommer till ert område skickas det ut ett brev som innehåller information om vad du behöver tänka på inför bytet. Cirka tre veckor innan besöket kommer ett tidsbokningskort i din brevlåda med namn och telefonnummer till installatören, så att ni på ett enkelt sätt kan komma överens om en ny tid ifall den föreslagna tiden inte passar. Om tiden inte bokas om och om bytet inte kan genomföras debiteras du 950 kr i återbesöksavgift. Besöket tar upp till en timme och utförs av våra underleverantörer Veolia och Hydrostandard AB.

Har du nyligen fått en ny mätare?

Vi kommer ändå att byta ut den, så att du får en vattenmätare som läser av vattenflödet automatiskt.

Vattenmätaren hos dig byts ut senast var tionde år i enighet med föreskrift från myndigheten SWEDAC. Föreskrifterna ska säkerställa noggrannheten för mätning som sedan ligger till grund för debitering av vattenförbrukning (www.swedac.se).

Läs mer om digital vattenmätare


Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?