Äldre testar e-handel

Monica beställer mat på surfplatta

Tänk att få ta del av livsmedelsbutikens hela sortiment hemma vid köksbordet, kunna välja sitt favoritbröd, få rätt mjölksort, beställa batterier till hörapparaten eller köpa en vacker blombukett till helgen.

Just nu pågår ett spännande projekt med e-handel inom den kommunala hemtjänsten i Barkarby-Skälby.

Det går till så att hemtjänsten kommer hem till brukaren med en surfplatta. På plattan visas alla varor tydligt på bild med pris och innehålls­förteckning. Hemtjänsten hjälper brukaren att i lugn och ro göra sin beställning.

Leverantören kör sedan hem varorna med kyl- och frysbil. Chauffören bär in kassarna. Om brukaren inte själv kan öppna dörren eller packa upp varorna hjälper hemtjänsten till. Kommunen står för pack- och fakturakostnader.

– Det känns verkligen roligt att prova den här tjänsten som innebär ökad valfrihet, delaktighet och matglädje för våra äldre, säger Elisabeth Helgöstam, samordnare för projektet trygghetsskapande teknik.

Projektet med inköp via surfplatta pågår till den 30 september 2019.

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?