Innehåll

10 år sedan det första spadtaget i Barkarbystaden

Nu i höst, eller ska vi säga vinter, är det tio år sedan vi tog det första spadtaget för det allra första kvarteret på det nyligen nedlagda flygfältet i Barkarby. Först ut att sätta spaden i marken var Wallenstam, ByggVesta och Ica Fastigheter.

Solrosor i Järfälla.

I dag, tio år senare, står 20 kvarter klara och mer än 7 000 människor bor, lever och arbetar här i en spirande och hållbar stadsmiljö. Det är en fantastik resa vi har gjort sedan dess tillsammans med alla ”våra” modiga och nytänkande samhällsbyggare.

Utan tvekan vågar vi påstå att Barkarby är ett av de största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt som pågår just nu i Sverige. Redan från det första spadtaget den där hösten 2012 har målet varit att bygga en hållbar, energifull och livsbejakande stad där människor och företag får utrymme att växa och må bra. Vi har kommit en bra bit på väg, men det här är bara början.

Ja! Ta mig till tidslinjen med alla milstolpar. En ny stad växer fram

Läs intervju om utvecklingen med Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp