Innehåll

150 nya papperskorgar i Järfälla

Kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M) vid en av de nya papperskorgarna längs Växthusvägen i Skälby.

Nu har de första 40 papperskorgarna placerats ut i Skälby och Kallhäll. Under sommaren kommer ytterligare 110 stycken att placeras ut i Barkarbystaden, Jakobsberg och Viksjö.

– Jag är glad över att vi nu ser resultatet av att vi strax före årsskiftet beslutade om att placera ut ytterligare 150 nya papperskorgar runt om i kommunen. Bland annat har den pågående pandemin gjort att fler passar på att njuta av den fantastiska natur som Järfälla har att erbjuda och då behöver vi också möta upp med fler möjligheter att slänga skräp. För allas trevnad måste det vara lätt att hålla rent och snyggt, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

Var papperskorgarna skulle ställas har beslutats utifrån statistik för felanmälningar och i samarbete med städentreprenörer, Järfällas arbetsmarknadsenhet samt Järfällas driftavdelning.

Här placeras papperskorgarna

Klart:

  • Skälby: 6 stycken.
  • Bonäs strandpromenad: 8 st.
  • Kallhäll: 25 st.

Färdigställs under sommaren:

  • Barkarbystaden: 47 st. Beräknas klart innan juli.
  • Jakobsberg: 53 st. Kommer att placeras ut under juli och augusti.
  • Viksjö: 13 st. Kommer att placeras ut under juli och augusti.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp