Innehåll

19 maj: Biologiska mångfaldens dag i Kyrkparken

Bild på fjäril

Biologiska mångfaldens dag firas för att visa upp vår natur och för att uppmärksamma en av vår tids stora ödesfrågor – den oroväckande snabba minskningen av biologisk mångfald. I Järfälla uppmärksammas dagen med olika aktiviteter i Kyrkparken, Barkarbystaden söndagen den 19 maj.

FN ser den biologiska mångfalden som ett säkerhetsnät för civilisationen, men just nu är den ansträngt till bristningsgränsen. Vi behöver snabbt bli bättre på att skydda och återskapa natur och ta hand om våra olika djurarter. För att öka kunskapen om hur viktig mångfalden i naturen är och att vi människor faktiskt är beroende av den, firas den biologiska mångfaldens dag sedan 2017.

I Järfälla uppmärksammas dagen i Kyrkparken, Barkarbystaden med olika stationer med roliga aktiviteter för både stora och små. Det går att utforska naturen genom vattenkikare, spana på fåglar och fjärilar, delta i naturbingo, tipspromenad och mycket mer. Ta med hela familjen och upptäck naturen tillsammans med oss!

Dagen genomförs gemensamt av Järfälla kommun, Järvafältets Ornitologiska Klubb, Naturskyddsföreningen i Järfälla och Fältbiologerna i Järfälla.

När: Söndag den 19 maj kl. 12.00–15.00

Plats: Kyrkparken i Barkarbystaden, mellan Järfälla kyrka och Enköpingsvägen

Läs mer om biologisk mångfald på BioMfDag.se

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp