Självkörande bussar i Barkarby­staden

Onsdag den 24 oktober invigs nya Linje 549 i Barkarby­staden, den första linjen i världen med självkörande bussar i reguljär linjetrafik. Välkommen att provåka!

Onsdagen den 24 oktober mellan kl 14.30 och 19.00 är du välkommen att provåka de självkörande bussarna i Barkarbystaden utan SL-kort. Det blir en liten smygstart på världens första självkörande buss i reguljär trafik.

Trafikstart torsdag 25 oktober

På torsdag 25 oktober går bussarna i ordinarie trafik och enligt tidtabell, veckodagar kl 06.30–09.30 och 13.00–19.30 samt dagtid på lördagar. Från torsdag behöver du ett SL-kort för att åka med. Tidtabell hittar du på sl.se

Resrutt

Bussarna går mellan Stora torget och Barkarby Handelsplats, vid Kaptensvägen. Hållplatser finns också vid Löjtnantsgränd och Korpralsvägen.

Om projektet med självkörande bussar i Barkarbystaden

I projektet som genomförs i Barkarbystaden är bussarna självkörande, men det finns alltid en operatör ombord på bussen. Projektet är ett samarbete mellan Nobina, SL och Järfälla kommun.

I takt med att inflyttningen till städer ökar måste vardagsresandet bli mer hållbart. Vi vill vara med och bidra till ökad rörlighet i samhället på ett sätt som tar största möjliga hänsyn till både miljö och människor.

I nya områden som byggs kan självkörande minibusslinjer erbjuda kollektivtrafik redan vid inflyttning och anpassas efter stadens expansion. De självkörande bussarna ger en ökad tillgänglighet i områden där vanliga bussar är för stora för att användas. Med det här projektet hoppas vi kunna skapa dörr till dörr-lösningar som ett alternativ till bilägandet.

Välkommen!

Upp

På jarfalla.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Använd webbläsarens inställningar om du inte vill lagra kakor i din webbläsare. Vad är kakor?