Gå direkt till sidans innehåll

2020-09-18

900 sjätteklassare deltog i
”De spännande tonåren”

Sedan många år har Järfällas fältarbetare samlat elever i årskurs 6 i ett våldsförebyggande samverkansprojekt. Årets version ägde rum digitalt under tisdagen.

Elever och lärare mötte representanter från Järfällas områdespolis, räddningstjänst, fritidsgårdar, bibliotek och ungdomsmottagning. "De spännande tonåren" är Järfällas variant av det mer rikskända projektet ”människan bakom uniformen”, som bland annat ska bidra till att unga får en god relation till blåljuspersonal. Genom projektet får eleverna bekanta sig med några av de myndighetspersoner och vuxna som de kan komma i kontakt med under den stundande tonårsperioden.

– I vanliga fall träffas vi skogen och har olika stationer men på grund av pandemin fick vi göra en helomställning till ett digitalt upplägg. Vi tycker att det gick väldigt bra under omständigheterna. Eleverna visade stor entusiasm och ställde många frågor via chatt, säger Johanna Lundblad, gruppledare för fältarbetarna, som arrangerade dagen.

Läs mer om fältverksamheten

Följ på Instagram: faltarnajarfalla

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp