Gå direkt till sidans innehåll

2020-06-18

Äldreboenden väl rustade för sommaren

Under sommaren fortsätter vi att följa myndigheternas riktlinjer för att motverka spridning av covid-19. Det finns tillräckligt med skyddsutrustning och alla boenden erbjuder nu besök utomhus.

Besök erbjuds utomhus

Regeringen har förlängt besöksförbudet på alla äldreboenden fram till den 31 augusti. Det går bra att träffa din närstående utomhus, om ni båda är friska och håller avstånd. Utemiljöerna på boendena ser lite olika ut.
På vissa finns det plexiglas uppsatta och på andra finns bänkar med tillräckligt avstånd emellan.

Ring alltid till boendet och boka ditt besök i förväg! Då får du veta mer om hur besöket går till.

Tillräckligt med skyddsutrustning

Personalen har tillgång till den skyddsutrustning de behöver för olika situationer. Kommunen har ett beredskapslager som säkerställer att ingen skyddsutrustning tar slut.

Personalen arbetar efter de hygienföreskrifter som smittskydd Stockholm och kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska har tagit fram.

Personal testas vid behov

Precis som tidigare stannar personalen hemma vid minsta symtom, och vid behov testas de för covid -19. All personal har erbjudits test för att upptäcka antikroppar, som kan visa att man tidigare har haft sjukdomen.

Under semesterperioden är många sommarvikarier på plats på boendena. Innan de påbörjar sitt arbete tillsamammans med ordinarie personal går de en introduktionsutbildning. Intresset för sommarjobben har varit stort och tillgången på personal är god. 

Här hittar du alla äldreboenden i Järfälla

Upp