Innehåll

Alla i Järfälla ska kunna känna sig trygga!

Emma Feldman är kommunstyrelsens ordförande i Järfälla

Natten mot tisdag skedde en skottlossning i Jakobsberg och ett 20-tal skott träffade bland annat kommunens nya trygghetskontor och entrén till Riddarplatsen 5 där kommunen har verksamheter. Att händelser som detta sker är inget annat än ett angrepp på vårt öppna och demokratiska samhälle. Det gör mig otroligt arg, frustrerad och besviken över att detta ens sker, och särskilt i Järfälla.

Vi i Järfälla kommun kommer aldrig att acceptera att denna typ av våld existerar vare sig i samhället i stort eller i vår kommun. Tvärtom kommer vi att göra allt vi kan för att från kommunens sida öka trygghetsinsatserna än mer. I nära dialog med Polisen har vi tagit ytterligare steg för att öka närvaron och synligheten av både ordningsvakter, väktare och poliser, allt för att alla ni som bor, arbetar eller besöker Järfälla ska kunna känna sig trygga.

Det är en självklarhet att alla som befinner sig i Järfälla ska kunna känna sig trygga, oavsett plats och tid på dygnet. Under de senaste åren har vi arbetat strategiskt och målmedvetet med att öka tryggheten med bland annat ordningsvakter, väktare och trygghetskameror men även med förebyggande insatser, fältassistenter och sociala insatsgrupper. Vi har även ett mycket nära samarbete med Polisen för att kraftfullt bekämpa den konstaterat öppna drogscenen som sedan några år tillbaka har funnits i Jakobsberg centrum och i anslutning till stationsområdet, särskilt eftersom vi vet att drogrelaterade brott ofta medför även andra typer av brott. Detta arbete kommer självklart att fortsätta precis som planerat och signalen till de som tror sig kunna agera på detta sätt i Järfälla kommer alltid att vara tydlig – Järfälla är ingen plats för kriminella.

Emma Feldman

Kommunstyrelsens ordförande i Järfälla

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp