Gå direkt till sidans innehåll

Är du förälder till en ung vuxen utan sysselsättning?

Den 24 mars startar en digital navigationskurs för dig som är förälder till en ung vuxen som bor hemma och saknar sysselsättning. Under åtta tillfällen får du svar på dina frågor, och information om var du kan vända dig för kunskap och stöd.

- Antal föräldrar som hör av sig till anhörigkonsulenter för att få stöd har ökat. Det finns en efterfrågan på mer information, och det är viktigt att få kunskap om vilka kontaktvägar som finns både för föräldern och den unga vuxne, säger Hanna Aju, anhörigkonsulent i Järfälla.

Den här kursen riktar sig till dig som har en hemmaboende ung vuxen i åldern 18–29 år som saknar sysselsättning, arbete eller studier. Under vårens föreläsningar kommer du att få vägledning och information om olika former av stöd inom kommun, region och föreningar. Varje träff har ett tema.

Du är välkommen att delta på samtliga tillfällen eller endast på de tillfällen du tycker är mest relevanta för dig. Varje tillfälle inleds med en föreläsning på ca 1,5 timme och följs upp med en halvtimmes frågestund. Föreläsningarna sker online och är kostnadsfria.

Detta är ett samverkansprojekt med Stockholms Läns anhörigstöd och SNAPH.

Läs mer och anmäl dig här

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp