Innehåll

Årets logistiketablering 2021 finns i Järfälla

Emma Feldman och Leif Nyrén från Järfälla kommun tar emot utmärkelsen från Intelligent Logistik

Gustaf Berencreutz (till vänster) från tidningen Intelligent Logistik delar ut utmärkelsen till Emma Feldman och Leif Nyrén (till höger) från Järfälla kommun, som i sin tur uppvaktar och gratulerar Simon Fors från MTAB.

När tidningen Intelligent Logistik i början av november delade ut utmärkelsen Årets logistiklösning 2021 föll valet på företagen MTAB och Corem som tillsammans skapat en anläggning för premiumlogistik på Elektronikhöjden i Järfälla. Utmärkelsen ges också till Järfälla kommun.

– En etablering av den här typen är väldigt positiv för Järfällas näringsliv. Med en innovativ lösning och Sveriges första flervåningslager så är det riktigt kul att Järfälla lockar verksamheter som ligger i framkant både när det gäller teknik och hållbarhet, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla samt ordförande i Järfälla Näringsliv AB.

Kriterierna för utmärkelsen är bland annat att anläggningen ska ha låg miljöpåverkan samt ligga i framkant rent tekniskt. Ett annat kriterium är möjligheten till tränings- och rekreationsmöjligheter för personalen samt att det ska gå att bekvämt ta sig till och från arbetsplatsen med kollektivtrafik, vilket juryn ansett uppfylls på Elektronikhöjden som ligger intill ett grönområde i södra Järfälla och med kollektivtrafik inpå knuten.

Motivering

”Premiumlogistik kräver hög standard i allt från lagerutformning och läge till transportflöden och personal, något Corem lyckats skapa för MTAB i Järfälla. Lagret är Sveriges första flervåningslager - en innovativ lösning på det skriande behovet av citynära logistikytor. Etableringen förbättrar MTABs flöden och relationen mellan parterna andas långsiktighet, med incitament att förbättra energiförbrukningen som en solcellsfasad och en påkostad bergklimatanläggning.”

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp