Gå direkt till sidans innehåll

Bas Barkarby - En ny plats för näringsliv, utbildning, kultur och idrott

Precis intill E18 växer Bas Barkarby fram. Det blir en ny mötesplats i Järfälla där kontorsarbetsplatser, gymnasieskola, bibliotek, kultur och idrottshall ska ta plats tillsammans med restaurang, gym och service.

Bas Barkarby

Visionsbild: White Arkitekter

Det blir ett helt nytt kontorsläge och mötesplats ett stenkast från tunnelbana, pendeltåg, buss, regionaltåg, E18 och Förbifart Stockholm som kommer att binda ihop Stockholm och hela Mälardalen på ett helt nytt sätt.

– I Bas Barkarby skapar vi kontor på en helt ny nivå. Inte bara på höjden, utan också för att vi erbjuder kontorsmiljöer mitt i en kreativ mötesplats där också gymnasieskola, kultur, idrott och hälsa tar plats tillsammans med restaurang, gym och service, säger Catarina Sjömark, affärsutvecklare för byggföretaget Atrium Ljungberg.

Utbildning, talang och lärande i samarbete med SAAB

I början av 2022 flyttar Järfälla gymnasium hit sina teoretiska, högskoleförberedande utbildningar; ekonomi-, samhäll-, estet-, natur- och teknikprogrammen.

Eleverna på teknikprogrammet kommer få ta del av ett nytt samarbete med de stora, välkända och högteknologiska företagen SAAB, Midsummer och Silex Microsystems. Inledningsvis erbjuder företagen studiebesök och därefter planeras för praktikplatser och sommarjobb för att i framtiden kunna rekrytera duktiga medarbetare.

– Jag ser stora möjligheter att utveckla detta samarbete vidare med flera företag i och med flytten till Bas Barkarby. Det är en utmärkt mötesplats för det och kan bli en win-win-win för alla parter; företag, skola och studenter, säger Niklas Paulsson, näringslivsutvecklare på Järfälla Näringsliv AB.

Plats för kultur och idrott

Förutom kontorsarbetsplatser och Järfälla gymnasium kommer Bas Barkarby också att få stora inslag av kultur och idrott med tyngdpunkt på aktiviteter för barn och unga. Det blir en stor idrottshall, bibliotek, konsthall, danssal och en så kallad Blackbox - en flexibel lokal för konserter, scenföreställningar och föreläsningar.

Mer information om Barkarby

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp