Innehåll

Bas Barkarby får en scen, en blackbox

Nu får Järfälla en ny scen, en blackbox. Ordet blackbox förekommer ofta i teatersammanhang och betyder då svartmålat rum. En plats för scen. Blackboxen i Bas Barkarby har adress Bällstaågatan 18 och har 300 sittplatser.

Första teaterföreställningen i blackboxen blir lördagen den 23 april. Då spelas dans- och dockteaterföreställningen Snö för barn från 4 år med Dockteatern Tittut. Det blir två kostnadsfria föreställningar av Snö i samband med invigningen av lokalen.

Om blackbox som scen

Vi är måna om att kunna presentera barnteater i alla Järfällas kommundelar, berättar Tuula Rusanen, kultursekreterare och ansvarig för scenkonst för barn- och unga i Järfälla. Så det är roligt att vi nu har fått en scen även i Barkarby. I en blackbox behöver vi inte mörklägga rummet för scenkonst. De flesta grupper vi anlitar tar med sig sin egen teknik och scenografi och önskar ett mörklagt rum. Blackboxen i Bas Barkarby har mobila gradänger, som kan fällas ut och dras in vid behov. På så sätt blir lokalen ett flexibelt scenrum.

Stolar i en teater

Flyttbara sittplatser i blackboxen.

Nya möjligheter för scenkonst

Vi planerar just nu ett antal framträdanden, bland annat för teater, dans, nycirkus och musik. I blackboxen finns även en vit bioduk och teknik för att visa film och hålla föredrag. Att använda blackboxen på ett varierat sätt bidrar till ett rikare innehåll för kulturlivet i Järfälla kommun, fortsätter Tuula.

Entrédörr med texten Blackbox

Entrén till blackboxen ligger i Bas Barkarbys foajé.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp