Innehåll

Bas Barkarby – flera av kulturskolans ämneskurser är nu på plats

Redan i januari flyttade delar av kulturskolan in i lokalerna i Bas Barkarby. Här finns kurser i teater och drama, dans, stråkinstrument, piano, sång samt bild och form och öppen ateljé. I det nya huset möts skola, kultur, idrott och hälsa tillsammans med kontor, restaurang och service. Här skapas en unik plats för skapande, utveckling, talang och lärande.

Järfälla kulturskola är en populär och viktig verksamhet för barn och unga i kommunen. Kulturskolan vänder sig till alla Järfällas unga till och med 21 år samt till barn och unga med funktionsnedsättning. Utbudet av kurser är stort. Hela utbudet av kurser går att hitta i kulturskolans kurskatalog på jarfalla.se/kulturskolan

Bra att känna till är också att kulturskolan finns i olika kommundelar, i anpassade lokaler i skolor i Järfälla.

I Bas Barkarby finns Öppen ateljé som man inte behöver anmäla sig till och som dessutom är kostnadsfri.
I övrigt finns följande terminskurser i Bas Barkarby:

  • Teaterlek, dramalek och teater/drama
  • Bild och form
  • Fiol/altfiol
  • Dans
  • Piano och sång

Nya möjligheter i Bas Barkarby

– Järfälla växer och framför allt i Barkarbystaden, att vi finns på plats här skapar nya möjligheter för barn och unga samt för kulturlivet i kommunen. Här har vi nybyggda och skräddarsydda lokaler samt även tillgång till en blackbox för kommande föreställningar och framträdanden berättar Susanne Sörbring, enhetschef på Järfälla kulturskola.

Senare i vår öppnar Bas konsthall och ett bibliotek i samma byggnad. Vilket ger en extra skjuts till kulturverksamheten och till en fortsatt utveckling av kulturlivet.

Vi flyttar in-dag 2 mars

På sportlovet, onsdagen den 2 mars, firar vi att några av kommunens kultur- och fritidsaktiviteter flyttar in i Bas Barkarby. Klockan 11–15 kan du skapa i konstverk­stan och provspela stråkinstrument med kulturskolan eller testa på teknik med KomTek. För den sportintresserade går det att spela både basket och innebandy i den nya sporthallen. Dessutom bjuds det på fika och andra festligheter.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp