Innehåll

Besök på äldreboenden – vad gäller under julhelgen?

Den 23 december hävs besöksförbudet och det blir åter möjligt att träffa närstående på Järfällas äldreboenden. Fortfarande rekommenderas anhöriga att avstå från besök som inte är absolut nödvändiga.

Vi fortsätter att göra allt för att hindra smittspridning bland äldre. Därför är det viktigt att varje besök planeras väl och att du som närstående funderar på om ditt besök är absolut nödvändigt.

Överväg alltid om ni istället kan träffas utomhus eller via videosamtal. Personalen på boendet kan berätta mer om vilka möjligheter som finns.

Att tänka på inför ditt besök

Järfälla kommun har utifrån direktiv från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Smittskydd Stockholm tagit fram rekommendationer till besökare för att minska risken för smittspridning:

  • Ring alltid till avdelningen och boka ditt besök. För att undvika att för många kommer samtidigt kan du bli hänvisad att komma en annan tid.
  • Max två personer per besök gäller för att undvika trängsel inne på boendet.
  • När du kommer till boendet, ring på klockan så kommer personal och möter dig.
  • I entrén blir du erbjuden ett ansiktsvisir. Vi rekommenderar att du har på dig visir under ditt besök.
  • Besöket sker i din närståendes lägenhet – inte i gemensamma utrymmen. Passa gärna på att träffas utomhus om vädret tillåter!
  • Håll avstånd till den du besöker och till personalen.
  • Sprita händerna med den handsprit som erbjuds vid ingång till avdelningen. Under besöket i lägenheten rekommenderar vi att du tvättar händerna med tvål och vatten.

Läs mer om Järfällas äldreboenden

Om smittläget skulle ändras kan även rutiner och möjlighet till besök ändras – vi följer direktiv från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Smittskydd Stockholm.

Samlad information med anledning av coronaviruset

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp