Innehåll

Biblioteken i Järfälla får nytt bibliotekssystem – stängt för besök

För att det ska gå lätt att låna böcker på kommunens bibliotek även i framtiden behöver bibliotekssystemet bytas ut. Stora mängder information ska flyttas och biblioteken är stängda för besök under tre dagar.

Stora mängder data ska flyttas, både medier och registrerade låntagare vilket gör att det tar tid. Men det är ett nödvändigt underhållsarbete som behöver göras.

Skillnaden blir inte lika stor för låntagarna som för bibliotekspersonalen som arbetar i systemet.

Systembytet tar tre dagar. Under dessa dagar, den 6-8 november, behöver alla bibliotek vara stängda för besök. Det betyder att du inte kan komma in på biblioteken för att göra några ärenden och inte heller lämna tillbaka dina böcker eller medier, även bokinkasten kommer vara stängda. Meröppet kommer inte heller vara tillgängligt under dessa dagar.

Mer om vad som gäller mellan den 6-8 november och hur du påverkas hittar du på jarfalla.se/bibliotek

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp