Innehåll

Botrygg bygger nytt stadskvarter vid tunnelbanan i Barkarbystaden

Järfälla tecknar avtal med Botrygg för ett stadskvarter mitt emot den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden. I kvarteret bygger Botrygg 200 bostäder och flera lokaler för verksamheter i gatuplan där mångfald och kreativitet står i fokus.

Botrygg utvecklar ett stadskvarter mitt emot Barkarbystadens tunnelbanestation och bygger 203 lägenheter, två bokaler och sju lokaler i gatuplan som starkt kommer bidra till en dynamisk och livfull stadsmiljö. (Visionsbild: Brunnberg och Forshed)

Botrygg bygger för första gången i Barkarbystaden. Deras kvarter +Origo kännetecknas av mångfald och kreativitet där en variation i skala, materialval, kulörer och innehåll ska bidra till ett välkomnande intryck mitt emot tunnelbanan i Barkarbystaden.

– Jag hälsar Botrygg varmt välkommen till Barkarbystaden. Deras planer för kvarteret matchar Barkarbystadens utveckling till dynamisk och livfull stadsmiljö väldigt bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Totalt omfattar kvarteret 17 500 kvadratmeter BTA med:

  • 203 lägenheter
  • två bokaler
  • 7 lokaler i bottenvåning om 1638 kvm

Botrygg planerar för allt från mindre bostäder om ett rum och kök för det allra första boendet till bostäder om 5 rum och kök för den större familjen. I kvarteret blir det också bostäder med uthyrningsdel som gör det möjligt för generationsboende eller kompisboende.

– Botryggs kvarter har en bra mix av bostäder för människor i olika åldrar och livssituationer och därtill ett stort antal lokaler för både större och mindre verksamheter där utveckling, talang och lärande kan spira i den framväxande stadsmiljön, säger Jonathan Björniden (L), ordförande i planutskottet.

Byggstart planeras till hösten 2021 och första inflyttning sker under 2023.

– Botrygg är glada att få möjligheten att ta aktiv del i utvecklingen av attraktiva Barkarbystaden. Vår ambition är att bygga Barkarbystadens bästa kvarter. Detta genom att erbjuda en kombination av attraktiva och unika boendekvaliteter. I Origo kommer ni finna stora lägenheter med uthyrningsdelar, välplanerade och yteffektiva lägenheter för det lilla hushållet, genomgående hög standard avseende materialval och en grönskande privat innegård. Kvarteret ligger i direkt anslutning till den kommande tunnelbanan och Sveatorget som kommer bli mittpunkten i Barkarbystaden. Här kommer våra kunder ha tillgång till ett brett utbud av närservice som restauranger, caféer, gym, skolor och förskolor. Vi ser fram emot att komma igång med bygget under hösten, säger Adam Cocozza, VD Botrygg.

Om avtalet

Exploateringsavtalet med Botrygg AB avser kvarter 19 i Barkarbystaden etapp III A, fastigheten Barkarby 2:62. Godkännande av köpe- och exploateringsavtal med Botrygg AB behandlades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 12 april. Beslut om godkännande tas av kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 26 april.

Läs mer om Botryggs kvarter

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp