Innehåll

Byggstart för Brokvarteret i Barkarby

Magnolia Bostad och Slättö bygger för första gången i Barkarby. På tisdagen tog man det första spadtaget tillsammans med Järfälla kommun för Brokvarteret, ett nytt centralt stadskvarter med 409 lägenheter och tio lokaler i gatuplan för restaurang, kafé och närservice.

Dan Engstrand (M), kommunalråd i Järfälla kommun och Björn Bergman, Regionchef Öst, Magnolia Bostad tar tillsammans det första spadtaget för Brokvarteret i Barkarby. (Foto: Niklas Lindgren)

Brokvarteret har ett tillgängligt läge vid den nya Veddestabron som öppnar i sommar och någon minuts promenad från den kommande knutpunkten för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg, regional- och fjärrtåg i Barkarby. Kvarteret får sin tydliga karaktär av ett torn i 15 våningar vid brofästet.

– Att Magnolia Bostad och Slättö väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en livskraftig och attraktiv plats för framtiden. Jag ser fram emot att se Brokvarteret växa fram med moderna, hållbara bostäder och lokaler i gatuplan för mat, dryck, service och butiker som kommer att förgylla livet för de som väljer att bo, leva och arbeta här, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Ett område att bo och trivas i

Brokvarteret kommer att miljöcertifieras enligt Svanen och i kvarteret kommer det att finnas garage och cykelpool med cykelverkstad för de boende. Kvarteret får en lummig och grönskande innergård med plats för lek och umgänge.

– Det här är ett område för människor att bo och trivas i och vi är stolta att tillsammans med Slättö få vara en del av utvecklingen i Barkarby. Våra boenden byggs med fokus på trygghet och hänsyn till miljön och kommer att kunna attrahera människor i många olika faser i livet, säger Björn Bergman, Regionchef Öst, Magnolia Bostad.

– Utvecklingen av Barkarbystaden ligger helt i linje med vår strategi om att skapa långsiktigt attraktiva boendemiljöer. Tillsammans med Magnolia Bostad vill vi ta tillvara områdets kvaliteter och skapa en levande stadsdel som ska vara hållbar och attraktiv över tid, kommenterar Sofie Sihver, affärsutvecklingschef på Slättö.

Första inflyttning i Brokvarteret planeras preliminärt till Q3 2024.

Brokvarteret har hämtat inspiration från art deco-byggnader. Fasader i tegel och puts med naturnära kulörer skapar en fin och variationsrik gestaltning. I hörnet Enköpingsvägen / Veddestabron får kvarteret ett landmärke om 15 våningar med fantastisk utblick över staden. (Visionsbild: Lindberg Stenberg)

Brokvarteret gränsar till Åtorget, parken och Bällstaån. Kvarteret får en lummig innergård i två olika nivåer med gemensamma uteplatser, grill och långbord samt lekplats för kvarterets yngsta upptäckare. (Visionsbild: Lindberg Stenberg)

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp