Innehåll

Byggstart för spännande stadskvarter i Barkarbystaden

Åke Sundvall storsatsar och bygger för tredje gången i Barkarbystaden. På tisdagen genomförde man tillsammans med Järfälla kommun ett pålslag för Kvarter Atlas, ett stadskvarter med 300 lägenheter och ett stort kommersiellt innehåll mitt emot Barkarbystadens kommande tunnelbanestation.

Kvarter Atlas omfattar 25 500 kvm BTA och kommer att bidra till ett livskraftigt och sprudlande stadsliv i ett mycket viktigt och strategiskt läge vid Barkarbystadens framtida tunnelbanestation. Kvarter Atlas ska innehålla:

  • 300 bostäder: lägenheter och stadsradhus.
  • Livsmedelsbutik.
  • 15 lokaler om totalt 3 600 kvm i gatuplan för restauranger, närservice och butiker.
  • 1 200 kvm kontorslokaler.

– Åke Sundvall, som är en av våra ankarbyggherrar i Barkarbystaden, är en mycket viktig samarbetspartner för Järfälla. Att de nu väljer att storsatsa och investera i Barkarbystaden för tredje gången visar att vi utvecklar en livskraftig och attraktiv plats för framtiden. Jag ser fram emot att se Kvarter Atlas växa fram till ett livfullt och energifullt kvarter med moderna hållbara bostäder, kontor, restauranger, caféer och en helt ny Hemköpbutik som kommer att förgylla livet för de som väljer att bo, leva och arbeta här, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Där människor vill bo och kan utvecklas

Kvarteret har ritats av DinellJohansson och kommer att Svanenmärkas och för de boende kommer det att finnas en grönskande och rofylld innergård som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret.

– Atlas är ett kvarter vi planerat för i flera år och att nu äntligen påbörja bygget känns fantastiskt roligt. Vi bygger med visionen om att skapa stadens mest omtyckta områden, där människor vill bo och kan utvecklas och att få chansen att göra det i Järfälla kommun för tredje gången är ett fantastiskt uppdrag, säger Hanna Lindskog, vd Åke Sundvall Byggnads AB.

Bostadsrätter med ny modell

För bostadsrätterna i kvarteret samarbetar Åke Sundvall med OBOS. Bostadsrätterna kommer att kunna köpas med OBOS Deläga – en ny modell där köparen blir ”sambo” med OBOS genom att till en början äga 50-90 procent av bostaden. Resterande andel samägs med OBOS. Köparen kan därefter stegvis öka sitt ägande, med siktet inställt på att inom tio år äga 100 procent.

– Barkarby har de senaste åren utvecklats till en spännande och attraktiv stad. Samarbetet med Åke Sundvall ger oss möjlighet att uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar. Att vi dessutom kan erbjuda Deläga och därmed sänka trösklarna till det ägda boendet känns väldigt bra, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem.

Första inflyttning i Kvarter Atlas planeras till 2024.

Kvarter Atlas ligger mitt emot Sveatorget och den kommande tunnelbanan i Barkarbystaden där stadslivet är som mest sprudlande. Mot Sveatorget reser sig en sammanhållen högre fasad som passar till stadsrummets större skala och offentliga karaktär. Kvarteret har ritats av DinellJohansson. Visionsbild: Oevis

För de boende kommer det att finnas en grönskande och rofylld innergård som kontrast till det pulserande stadslivet som omger kvarteret. Visionsbild: Oevis

Kvarter Atlas ligger mitt emot Sveatorget och tunnelbanan i Barkarbystaden, där stadslivet blir som mest livfullt.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp