Innehåll

Byt en bok i Barkarbystadens nya bokskåp

När du besöker pop up-parken vid korsningen Barkarbyvägen och Enköpingsvägen kan du nu ta del av en läsupplevelse i ett nytt bokskåp som elever från Järfälla gymnasium har byggt.

I bokskåpet kan du hitta böcker som andra har lämnat kvar och lämna böcker som du själv har läst klart och vill ge vidare till någon annan. Tanken är att bokskåpet ska stimulera till mer läsning på ett hållbart och tillgängligt sätt. Här kan dina gamla böcker få nytt liv i ett skåp byggt av återvunnet material.

Elever från Järfälla gymnasium har byggt skåpet

Bokskåpet är byggt av tre elever från Teknikprogrammet på Järfälla gymnasium: Katsiaryna, Mia-Mari och Linn. Projektet var en del av kursen "Hållbart Samhällsbyggande" och en stor del av materialet kommer från återvunna lastpallar.

Om Barkarbystadens pop up-park

Pop up-parken ligger vid korsningen Barkarbyvägen, Enköpingsvägen och Veddestabron. Det är en härlig mötesplats för avslappnat häng och roliga aktiviteter som beachvolleyboll, pumptrack, skateboarding och pingis. Parken kommer att finnas på platsen fram till cirka 2025. Därefter ska nya bostäder eller kontor att byggas på platsen. Inom parkområdet finns det bland annat möjlighet för:

  • skateboard
  • pumptrack
  • plan för beachvolleyboll
  • boulebana
  • pingisbord
  • lek och rutschkanor
  • sittplatser med bänkar och soffor
  • träd och grönska.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp