Innehåll

Credentia bygger Svanenmärkta bostäder i Barkarby

Järfälla kommun skriver avtal med Credentia som bygger 145 nya Svanenmärkta bostadsrätter i Barkarbystaden, 100 meter från den kommande tunnelbanan.

Solrosor i Järfälla.

Credentia fortsätter att satsa i Barkarbystaden och bygger, förutom den första etappen Volt, ytterligare 145 Svanenmärkta bostadsrätter och lokaler för kommersiell verksamhet i gatuplan. Bostäderna ligger mitt i Barkarbystaden med 100 meter till Sveatorget och den kommande tunnelbana där stadslivet blir som mest livfullt med kontorslokaler, handel, restauranger, kaféer och annan service. Bostäderna ligger även på kort gångavstånd till grundskola och naturreservat.

– Att Credentia investerar och bygger hållbara Svanenmärkta bostäder i Barkarbystaden innebär att vi tillsammans tar ett steg närmare målet om en klimatneutral stadsmiljö år 2030. Credentias bostäder kommer att bidra till en modern, hållbar och energifull stadsmiljö där människor i olika åldrar och skeenden i livet har möjlighet att hitta ett attraktivt boende, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Orangeri på innergården

Totalt bygger Credentia 181 Svanenmärkta bostäder i Barkarbystaden. Den första etappen Volt har fått ett bra mottagande på marknaden och inflyttning planeras till första kvartalet 2022. De kommande etapperna Watt, Ampere och Ohm består av bostadsrätter i varierande storlekar om 1–4 rum och kök med fina gemensamma ytor och ett orangeri på innergården.

– Vi är samhällsbyggaren från småstaden som vill bidra till att skapa bestående värden i storstaden. Att vi kan verka och bidra med bostäder i expansiva Barkarbystaden i Järfälla är för oss ett sätt att utveckla både kommunen, länet och oss själva, säger Marc Micallef, regionchef, Credentia.

Läs mer om Credentias bostäder i Barkarbystaden

Om avtalet

Beslut om godkännande om överenskommelse med AB Grundstenen 200905 om exploatering med överlåtelse av mark för fastigheterna Barkarby 2:76-78 inom Barkarbystaden III, del av kvarter 17 togs av kommunfullmäktige i Järfälla måndagen den 29 november.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp