Gå direkt till sidans innehåll

De får årets Novastipendier 2021

Nu är det klart vilka projekt som får stipendier under 2021/2022. Totalt tre stipendiater kommer att få dela på 60 000 kr. Novastipendiet är Järfällas kulturstipendium för unga.

Årets stipendiater och projekt

Järfälla Simsällskap konstsimsektionen - Konstsim för alla

Barn och ungdomar i olika åldrar kommer att erbjudas möjlighet att testa på konstsim. Projektet går ut på att introducera konstsim till nya målgrupper genom att synas på ett av kommunens största allmänna utomhusbad, Görvälnsbadet. Genom öppna träningspass för alla intresserade är målet att projektet ska bidra till att fler får upp ögonen för konstsim. Under sommarens bästa semester- och badveckor veckorna 29-31 kommer träningspassen erbjudas. Stipendiesumma: 30 000 kronor.

Berghemskolan - Återbruk med nytt stuk

Elever i årskurs 1 och 2 kommer att besöka Tom Tits Experiment i Södertälje där eleverna får testa olika uppfinningar för att sedan ta med sig inspiration till klassrummet för konstnärligt arbete. De kommer att konstruera egna tekniska lösningar med hjälp och stöd i olika konstverk. Verken skapas av återvunnet material. Stipendiesumma: 17 000 kronor.

Vittra Jakobsbergs förskola - Jordens kraft för hållbar utveckling

Genom erfarenhetsbaserat och utforskande lärande kommer barnen lära sig hur de kan ta hand om sig själva och vår jord på ett hållbart sätt. Barnen kommer att delta i odlingsprocesser från frö, till skörd, till något gott som man kan äta och bidrar till ett bättre klimat. En fotobok kommer att skapas med barnens egen receptbok på maträtter som tillagas av det barnen skördat. Stipendiesumma: 13 000 kronor.

Ett stipendium för barn och unga

Novastipendiet beviljar stipendiemedel åt idéer eller projekt under ett år. Ett krav är att barn och unga själva är med och bestämmer om projektets innehåll och utformning.

I år delas stipendiet ut för trettonde gången. Bakom stipendiet står Järfällahus AB, Jakobsberg Centrum­galleria AB, HSB Norra Stor-Stockholm och Järfälla kultur/Järfälla kommun.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp