Innehåll

Detta gäller för besök på äldreboenden

Det är fortfarande smittspridning i samhället och vi har fortsatt restriktioner för att besöka äldreboenden. Vi ber dig som är anhörig att alltid ringa och boka ditt besök i god tid.

Järfälla kommun har utifrån direktiv från Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Smittskydd Stockholm tagit fram ett antal rekommendationer till besökare på äldreboenden för att minska risken för smittspridning.

Om det på avdelningen finns misstänkt eller konstaterad smitta avråder vi starkt från alla fysiska besök. Om ett nödvändigt besök ändå måste ske kan rekommendationen för skyddsutrustning se annorlunda ut för besökaren. Du får i så fall information om detta när du ringer för att boka ditt besök.

  • Ring alltid till avdelningen och boka ditt besök. För att undvika att för många kommer samtidigt kan du bli hänvisad att komma en annan tid.
  • Max två personer per besök gäller för att undvika trängsel inne på boendet.
  • När du kommer till boendet, ring på klockan så kommer personal och möter dig.
  • I entrén blir du erbjuden ett munskydd. Vi rekommenderar att du har på dig munskydd under ditt besök.
  • Besöket sker i din närståendes lägenhet – inte i gemensamma utrymmen. Passa gärna på att träffas utomhus om vädret tillåter!
  • Håll avstånd till den du besöker och till personalen.
  • Sprita händerna med den handsprit som erbjuds vid ingång till avdelningen. Under besöket i lägenheten rekommenderar vi att du tvättar händerna med tvål och vatten.

Läs mer här

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp