Gå direkt till sidans innehåll

Detta gäller kring vaccination av covid-19

Det är 1177 Vårdguiden som ansvarar för vaccineringen. Det är både frivilligt och kostnadsfritt att vaccinera sig mot covid-19.

Läs mer om vaccineringen i Region Stockholm - 1177 Vårguiden

Information about the covid-19 vaccination in other languages - 1177 Vårdguiden 

Vaccination är det effektivaste sättet att undvika att bli allvarligt sjuk eller dö i covid-19. Vaccination kan också hjälpa till att minska smittspridningen. Därför är det viktigt att så många som möjligt väljer att vaccinera sig.

Det är Region Stockholm som ansvarar för vaccineringen i regionen. Det är både frivilligt och gratis att vaccinera sig mot covid-19.

Kan jag boka vaccination nu?

Det går inte att boka tid eller ställa sig i någon kö för vaccinering ännu. Varken för allmänheten eller för personer i riskgrupper eller på andra särskilda boenden än de som successivt erbjuds vaccination. Vem som får vaccin först styrs av nationella prioriteringar.

Observera att det inte finns någon förtur till vaccin för den som har en så kallad samhällsviktig tjänst. Du som har en samhällsviktig tjänst utanför hälso- och sjukvårdens patientnära personalgrupper tillhör gruppen allmänheten.

Rekommendationer om prioritetsordning för vaccination - Folkhälsomyndigheten

Undvik bedragare

Flera personer runt om i landet har utsatts för bedrägeriförsök av personer som säger att de är från 1177 Vårdguiden. 1177 Vårdguiden på telefon ber dig aldrig att identifiera dig med e-legitimation i samtal om vaccination mot covid-19.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp