Gå direkt till sidans innehåll

2019-09-02

Direktnummer ska ge Järfällas företag bättre och snabbare service

Emma Feldman svarar på frågor från Järfällas företagare i samband med öppningen av Företag Direkt den 2 september 2019.

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande, svarar på frågor från Järfällas företagare i samband med öppningen av Företag Direkt.

Nu ska Järfällas företagare få snabbare och bättre service hos kommunen – tjänsten heter Företag Direkt och öppnar den 2 september. Ett särskilt telefonnummer ger kommunens företagare direkt tillgång till information och service kopplad till näringslivsfrågor.

Ring oss!

Företag Direkt: 08-580 226 00

Företag Direkt är en ny tjänst som erbjuds Järfällas företag för att förbättra servicen. Ihop med obligatorisk företagskonsekvensanalys i alla beslutsärenden, revidering av näringslivsstrategin och utbildning av alla medarbetare inom kommunen som har kontakter med näringslivet i sin yrkesutövning är det en tydlig signal till näringslivet om en ökad ambition för företagsklimatet i Järfälla.

– För mig är ett livskraftigt företagande i kommunen väldigt viktigt. Järfälla ska vara en attraktiv kommun att starta och driva sitt företag i och som företagare ska man inte behöva lägga tid på krångel och byråkrati utan kunna fokusera på sin verksamhet. Denna nya tjänst är en viktig del i det arbetet, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Företag Direkt - en direktkanal för Järfällas företagare

Företag Direkt är ett direktnummer som ger företagen i kommunen en snabb ingång där de får kontakt med en handläggare som kan svara frågor eller ge stöd i ärenden som till exempel markupplåtelse eller bygglov. Förhoppningen är att kommunen fortsätter att klättra i Svenskt Näringslivs ranking av svenska kommuners företagsklimat. Eva Röste från Företagarna Järfälla var först ut att ringa det nya numret.

– Det här är en superidé. Vi har inte haft någon direktkanal till kommun tidigare, och jag tror det här kommer att förbättra mycket för Järfällas företagare.

Upp