Innehåll

Earth Hour: Vi släcker ner den 26 mars

Var med och öka medvetenheten kring klimatförändringarna och hoten mot mångfalden av djur och natur genom att släcka ner under en timme den 26 mars.

Earth Hour är världens största miljömanifestation. Huvudsyftet är att släcka lamporna under en timme som en symbolisk handling för att uppmärksamma klimatförändringarna och hoten mot den biologiska mångfalden.

I Järfälla uppmärksammas Earth Hour under 2022 bland annat i skolköken under en hel vecka. Under den klimatsmarta veckan serverar skol- och förskolekök hållbar mat med bland annat en salladsbuffé med säsongsanpassade och många ekologiska grönsaker.

Earth Hour äger rum den 26 mars klockan 20:30-21:30.

Få fler tips om vad du kan göra för att uppmärksamma Earth Hour

Vill du ha energi- och klimatrådgivning? Kontakta vår klimatrådgivare

Så här arbetar bland annat Järfälla med miljö och klimat

Järfälla har som mål att bli en klimatneutral kommun senast år 2030. För att nå dit krävs stora ansträngningar och Järfälla arbetar aktivt på olika sätt för att minska utsläppen av klimatpåverkande växthusgaser.

Läs mer om kommunens klimatarbete

Kommunen arbetar på olika sätt för att bevara och utveckla den biologiska mångfalden och de grönblåa strukturerna i landskapet.

Läs mer om kommunens arbete med biologisk mångfald

Järfälla följer upp en stor del av vårt miljöarbete och i Miljöbaromtern kan du följa utvecklingen

Läs mer om miljöuppföljningen i Miljöbarometern

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp