Innehåll

E-sport tar plats på Järfälla gymnasium

Från och med i höst kan elever på Järfälla gymnasium välja kursen e-sport som ett individuellt val inom ämnet Idrott och hälsa.

Fokus på fysiskt välmående och spelmässig utveckling

Eleverna spelar tillsammans i skolans CS:GO-lag (Counter-Strike). I kursen ingår både lektioner där eleverna får träna på de tekniska och taktiska bitarna i spelet, och lektioner där de lär sig ta hand om sitt fysiska välmående. Eleverna får också lära sig om e-sportens historia, design och sportens kulturella aspekter.

Kursen ökar kompetensen inom kommunikation, arbete i grupp, hantera information, problemlösning, motorik, strategi, arbete i digital miljö, minnesträning och språk.

Samarbete med Area Academy

Area Academy är grundat av tidigare professionella spelare i Counter-Strike och har under flera år tagit fram kurser för e-sport inom grund- och gymnasieskolan. E-sport följer kursplanen för Idrott och Hälsa 1 – specialisering.

Läs mer på jarfallagymnasium.se/e-sport

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp