Innehåll

Fem bra saker i oktober!

Oktober var en händelserik månad i Järfälla. Allt från matfestival till föräldrakampanj. Här är fem av månadens höjdpunkter!

Succé för matfestivalen "Smaka på världen"

I helgen gick Järfällas egna första matfestival av stapeln i centrala Jakobsberg. Hundratals besökare smakade på det mexikanska köket och lärde sig mer om traditionen Dìa de los Muertos. På plats fanns foodtrucks, kaffemoppe, maskmålning och utställningar. Festivalen avslutades med en festlig parad!

Matfestival Jakobsbergs centrum.

Över 100 evenemang under Kulturmånaden

Under oktober månad har Järfälla kommun anordnat Kulturmånaden, fullproppad av olika evenemang och aktiviteter runt om i hela kommunen. Alltifrån konstutställningar, musikcoaching och workshops. I år slog vi rekord i antalet evenemang, sammanlagt har det varit över 100 stycken. Succé!

Färgglad affisch på människor.

Kul med ull invigde Kulturmånaden med bravur!

Huset på höjden anordnade tillsammans med Region Stockholm och lokala hantverksföreningar ett evenemang 1 oktober där ullnördar fick träffas, delta i workshops och spinna på olika tekniker. Dagen bjöd på föreläsningar, utställningar samt möjligheten att prova på och sticka, spinna och karda. Ett lyckat event med många utställare och besökare!

Bild på garn i olika färger.

Läxhjälp på Termovägen

Under vecka 40 startade Järfällahus upp läxhjälp deras nya mötesplats på Termovägen 4-8. De riktar sig till dig som går i högstadiet och gymnasiet och genomförs nu på måndagar och onsdagar kl. 16-18 varje vecka. Tack vare läxhjälpen har de även kunnat påbörja ett mentorsprogram för deltagarna. Projektet är under uppbyggnad och kommer förhoppningsvis ta fart under hösten/våren!

Två ungdomar som står vid en whiteboard och räknar matematik.

Föräldrakampanj

Järfälla kommun lanserade under oktober månad en kampanj som riktade sig till dig som förälder. Mängder av olika evenemang och aktiviteter genomfördes och många av dem blev väldigt uppskattade. Ett av alla evenemang var föreläsningen "Jag törs inte men gör det ändå" av Martin Foster, leg. Psykolog och forskare på KI. Föreläsningen spelades in, så det finns möjlighet ta del av den i efterhand. Här får du lära dig mer om vad självkänsla är samt vad som bidrar till en god självkänsla hos barn. Du får ta del av de vanligaste rädslorna hos barn och hur det hänger samman med självkänsla.

I samband med kampanjen lanserades även en matnyttig informationssida för dig som förälder, där du som förälder kan hitta allt som rör dig som är förälder och bor i Järfälla kommun. Där kan du bland annat hitta tips på aktiviteter, föräldraföreläsningar, olika former av stöd och mycket annat.

Familj med ett barn och en person som går men barnvagn.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp