Gå direkt till sidans innehåll

2019-06-11

Föreningen Renqvists Verkstad tilldelas Görvälns Kulturpris 2019

Priset har till syfte att stödja intressanta projekt på kulturområdet med anknytning till Görvälns slottspark och dess omgivningar.

Priskommittén har beslutat att Görvälns Kulturpris för år 2019 skall tilldelas Föreningen Renqvists Verkstad.

Görvälns Kulturpris har tidigare delats ut till föreningar eller enskilda personer med aktivt engagemang i Görvälnområdet och skulpturparken. Priset har även delats ut för initiativ i en vidare kulturell bemärkelse. Görvälns Kulturpris instiftades 1997 av Saab i Järfälla. Prissumman är på 30.000 kr.

Sommarens utställare i Görvälns slottspark är skulptörerna Bo Andersson, Mats Eriksson, Annika Heed och Torsten Renqvist.

Bo Andersson, Mats Eriksson och Annika Heed är tre av de konstnärer som driver Föreningen Renqvists Verkstad. Föreningen har utgångspunkten i Torsten Renqvists kvarvarande ateljé och verkstad i Saltsjö-Boo och arbetar pedagogiskt med utställningar, föreläsningar och visningar med inriktning på skulpturkonstens olika uttryck, tekniker och hantverk. Man bygger också upp ett litet museum över de skulpturala hantverksteknikerna.

För priskommittén: Saab i Järfälla och Järfälla Kultur Görvälns Kulturpris delas ut på Nationaldagen vid Görväln 6 juni 2019 av Charlotta Björklund från Saab i Järfälla.

Upp