Innehåll

Första spadtaget för ny gruppbostad i Jakobsberg

Gruppbostaden kommer att inrymma sex lägenheter som är samlade kring gemensamma utrymmen. Den byggs helt i trä av det lokala byggföretaget Winge, på en hörntomt i ett uppvuxet villakvarter. Nära till natur, service och allmänna kommunikationer.

Första spadtaget för en ny gruppbostad i västra Jakobsberg. Från vänster Magnus Wiberg, chef vid byggföretaget Winge, och Dan Engstrand, kommunalråd och ordförande i socialnämnden i Järfälla kommun.

Beräknad inflyttning i november 2021

-Vi vill se till att alla i Järfälla får ett bra boende oavsett förmåga.

Det sade Dan Engstrand (M), ordförande i socialnämnden i Järfälla kommun, när det första spadtaget togs för en ny gruppbostad LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) i västra Jakobsberg.

-Ambitionen är att det ska finnas trevliga och moderna gruppbostäder i alla kommundelar. Vi vill bygga individanpassat, småskaligt och integrerat. Det är 2020-talets modell, säger Dan Engstrand.

Gruppbostaden byggs på Kärrvägen vid korsningen Terrängvägen. Den kommer att drivas av Järfälla kommun i egen regi och vara bemannad av personal dygnet runt. Beräknad inflyttning är i november 2021.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp