Gå direkt till sidans innehåll

2019-09-25

Fortsatt uppåt för Järfällas företagsklimat

Järfälla fortsätter att klättra i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Och ambitionen är hög. Med flera tydliga insatser under 2019 är siktet inställt på ett toppresultat inom några år.

Järfälla kommun har de senaste åren klättrat i rankingen över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Med flera insatser för näringslivet under 2019 är ambitionen att skapa ett företagsklimat i toppklass. Bland insatserna under 2019 märks:

  • Företag Direkt, ett direktnummer som ger företagen i kommunen svar på frågor eller stöd i ärenden som till exempel markupplåtelse eller bygglov.
  • Obligatorisk företagskonsekvensanalys i alla beslutsärenden
  • Utbildning av kommunmedarbetare som i sin yrkesutövning har kontakt med företag.
  • Förstärkt digital service.

– För mig är ett livskraftigt företagande i kommunen väldigt viktigt. Järfälla ska vara en attraktiv kommun att starta och driva sitt företag i och som möter företagare med engagemang och en hög servicenivå. Som företagare i Järfälla ska man inte behöva lägga tid på krångel och byråkrati utan kunna fokusera på sin verksamhet. Kommunen tar under hösten ett antal steg mot att stärka serviceutbudet gentemot företagen och min förhoppning är självklart att det ska förbättra vårt näringslivsklimat, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

– Det lokala företagsklimatet är en prioriterad fråga. Med ett bra företagsklimat är det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika och växande företag, och det i sin tur betyder fler arbetstillfällen, säger Fredrik Persson, näringslivschef.

Upp