Innehåll

Frågor och svar om ungdomar och alkohol

Det är inte alltid så enkelt att vara tonårsförälder. Boken ”Tonårsparlören – frågor och svar om ungdomar och alkohol” är full av tips, argument och fakta som gör livet lite lättare. På tonårsparlören.se kan alla föräldrar ta del av innehållet både digitalt och som ljudbok.

Ska man bjuda sin tonåring på alkohol? Måste man sitta och vänta tills hen kommer hem på natten? Frågorna kan vara många.

Tonåren är en speciell tid i livet. Ett gränsland mellan att vara barn och vuxen med mycket nytt att ta ställning till; kompisar, skolan, sex och relationer, sena kvällar, fest - och kanske alkohol. Även om du som förälder ibland kan känna dig maktlös, finns det mycket du kan göra. Som att alltid visa att du bryr dig, att du finns där och att du gärna lyssnar.

Om du behöver stöd i ditt föräldraskap, eller om din ungdom behöver hjälp, så kan du vända dig till Järfälla kommun.

Föräldramottagningen

Pratar du och ditt barn förbi varandra? Har ni ofta bråk och konflikter hemma? Föräldramottagningen ger dig råd om hur ni kan få det bättre i familjen. Besöken är avgiftsfria. Ni kan till exempel prata om:

  • relationer och konflikter i familjen
  • svårigheter med att vara förälder
  • problem i skolan

Besöken är kostandfria.

Kontakta oss för mer information, rådgivning eller tidsbokning:

Telefon: 08-580 290 63

E-post: foraldramottagningen@jarfalla.se

Ungdomsteamet/MiniMaria

Om du har funderingar eller problem som rör alkohol och/eller andra droger kan du få hjälp hos MiniMaria, som vänder sig till ungdomar mellan 13 och 20 år och deras anhöriga. Besöken är avgiftsfria. Här kan du bland annat få:

  • Information och rådgivning i alkohol- och drogfrågor
  • Alkohol- och drogbedömning, där vi kartlägger om det handlar om ett missbruk eller beroende. Vi föreslår då eventuella behandlingar.
  • Motivationssamtal
  • Stöd till anhöriga

Besöken är kostandsfria.

Kontakta oss för mer information, rådgivning eller tidsbokning:

Telefon: 08-580 291 83

E-post: ungdomsteamet@jarfalla.se

Läs mer om MiniMaria här.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp