Gå direkt till sidans innehåll

Frågor och svar om ungdomar och alkohol

Ska man bjuda sin tonåring på öl? Hur pratar man om alkohol hemma? Och måste man sitta och vänta tills hen kommer hem på natten? Frågorna kan vara många.

Solrosor i Järfälla.

Tonåren är en speciell tid i livet. Ett gränsland mellan att vara barn och vuxen med mycket nytt att ta ställning till; kompisar, skolan, sex och relationer, sena kvällar, fest - och kanske alkohol.

Det är inte alltid så enkelt att vara tonårsförälder. Tonårsparlören är full av tips, argument och fakta som gör livet lite lättare. Läs den eller lyssna på den som ljudbok!

Läs eller lyssna på Tonårsparlören

Stöd till föräldrar i Järfälla

Även om du ibland känner dig maktlös som förälder, finns det mycket du kan göra. Som att alltid visa att du bryr dig, att du finns där och att du gärna lyssnar.

Om du vill ha som förälder eller om din ungdom behöver hjälp, kontakta Föräldramottagningen eller Ungdomsteamet MiniMaria. Här möter du professionella som lyssnar och vägleder.

Ring och bolla kring oro eller funderingar, stora som små:

Föräldramottagningen

Ungdomsteamet MiniMaria

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp