Innehåll

Handelsplatsens omvandling till attraktiv och hållbar livsmiljö – tyck till!

Nu bjuder Järfälla kommun in dig som fastighetsägare att vara med och utforma morgondagens Barkarby handelsplats. – Utvecklingen går fort och nu har vi möjlighet att tillsammans skapa en attraktiv och hållbar livsmiljö, förklarar planchef Sandra Westin.

Barkarby handelsplats

En ny stadsmiljö håller på att växa fram i direkt anslutning till Barkarby handelsplats, vilket ger handelsplatsen nya möjligheter. Området har inom några år en egen tunnelbanestation när den blå linjen förlängs från Akalla till Barkarby och Järfälla som kommun förväntas växa till omkring 115 000 invånare fram till år 2030.

– Många fastighetsägare ser idag också behov av att utveckla sina fastigheter i takt med att vårt handelsmönster ändras. Och i och med att det blir lättare för människor att ta sig hit ligger handelsplatsen plötsligt mitt i vår stadskärna, förklarar Sandra Westin.

”I startgroparna”

Ja, flera fastighetsägare har redan hört av sig och visat intresse för att vara med i arbetet att utveckla Barkarby handelsplats.

– Det är flera som har flaggat för att de vill dra i gång planarbeten, därför tar vi nu ett större grepp och inkluderar ännu fler. Det blir mer gynnsamt att göra det tillsammans än ensam. Tillsammans kan vi ringa in nyckelfrågorna, vad vi ska jobba emot, menar Sandra Westin.

Exploateringschef Johanna Frodestedt håller med.
– Det är tydligt att det finns en förändringsbenägenhet i området, en vilja att tänka nytt.

Så hur gör man, om man vill vara med?

– Då är det bara att mejla mig eller Sandra. Vi har skickat ut informationsbrev till fastighetsägarna och kommer också kalla till ett möte. Vi är i startgroparna, så det finns stora möjligheter att vara med och påverka, förklarar hon.

En enorm potential

Så, hur kommer då framtidens Barkarby handelsplats se ut, om de får gissa?
– Vi ser framför oss en tätare stadsmiljö och en mer levande stadsdel. En blandstad som lever dygnets alla timmar och inte bara dagtid, som det är i dag. Vi tänker oss att människor bor här och är aktiva även på kvällar och helger, menar Sandra Westin och fortsätter:

– Det handlar om att ta tillvara de värden som finns, som närheten till naturområdena i Järva och den utbyggda kollektivtrafiken. Vi tror verkligen att området har en enorm potential.


Nyfiken och vill veta mer?

Vi i Järfälla vill gärna veta om du som fastighetsägare är intresserad att delta och medverka i utvecklingen av Barkarby handelsplats. Hör gärna av dig till:

Sandra Westin, planchef

Johanna Frodestedt, exploateringschef

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp