Innehåll

Har du funderingar kring unga och alkohol?

Den här veckan uppmärksammar vi kommunens förebyggande arbete mot alkoholmissbruk. Som förälder och viktig vuxen kan du göra stor skillnad.

Solrosor i Järfälla.

Barn och unga i Järfälla ska ha en trygg och jämställd uppväxt och en jämlik hälsa.

I Järfälla arbetar vi aktivt för att motverka alkoholmissbruk. Vi strävar efter att unga under 18 år inte ska dricka alkohol och att både ungdomar och vuxna ska känna till riskerna med alkohol och det stöd som finns i kommunen.

Vårt förebyggande arbete märks bland annat på föräldramöten, i skolorna, i personalutbildningar och i stöd till föräldrar och unga.

Du som vuxen är viktig!

När det kommer till tonåringar och alkohol kan du som förälder eller viktig vuxen verkligen göra skillnad. Du kan visa att du bryr dig, lyssna och vara tydlig med vad du tycker om saker och ting. För tonåringar bryr sig om vad deras föräldrar säger – trots att det inte alltid verkar så.

Undersökningar visar också att de flesta minderåriga skulle avstå från att skaffa alkohol om de inte fick tag i det från någon de känner.

Har ni pratat om alkohol hemma?

Här finns fakta och tips till dig som är tonårsförälder:

Tonårsparlören

Hejdå alkoholskador

Vill du ha stöd?

Har du funderingar och vill bolla med någon? Är du orolig för dig själv eller någon annan? Tveka inte att höra av dig till någon av kommunens mottagningar. Det finns stöd och hjälp.

Föräldramottagningen

Ungdomsteamet Mini Maria

Föräldragrupp ABC Tonår

Stöd och behandling för vuxna

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp