Innehåll

Här växer den nya företagsparken i Stäket fram

Illustration över Airmees anläggning i Stäkets företagsområde.

Illustration över Airmees anläggning i Stäkets företagsområde

Nu har den nya företagsparken i Stäket börjat fyllas med företag. Ett 20-tal tomter har sålts och intresset för att etablera sig här har varit stort.

Läget, läget, läget! Det är det som lockar, konstaterar Anne-Marie Engman–Ott, exploateringsingenjör i Järfälla kommun.

Området, som är beläget intill E18 och Rotebroleden mot E4, tar form allt mer. Det handlar om nya aktörer som har valt att flytta till Järfälla men även företag som har valt att lämna Veddesta, där en ny blandstad växer fram.

Ett nytt industriområde

Tanken från kommunens sida har varit att skapa en möjlighet för de företag som inte ser en framtid i stadsmiljön i Veddesta, att bli kvar i Järfälla i ett för dem ännu bättre läge.

– Det handlar till stor del om logistikföretag men även andra typer av verksamheter som har visat intresse. Gemensamt är att man lockas av läget med närheten till E4, E18 och Arlanda, förklarar Anne-Marie Engman-Ott.

”Perfekt strategiskt läge”

Ett av de fastighetsbolag som har köpt ett par av tomterna är Leje Fastigheter.

– Vi har sneglat på Stäket länge, det ligger perfekt ur ett strategiskt perspektiv. Här täcker du upp hela E18 ut mot Enköping och Västerås, du tar dig snabbt till Uppsala och Arlanda och är fort ute på E4, konstaterar Niklas Granström, en av ägarna.

Företaget har byggt två fastigheter där totalt fyra bolag huserar: logistikbolaget Airmee, Reliningvaruhuset, transportföretaget Starcycle och Action Padel.

– Intresset har varit enormt. Vi hade gärna ägt ännu fler fastigheter här! skrattar Niklas Granström.

Ett utmärkt läge alltså. Och ett utmärkt samarbete med Järfälla kommun konstaterar han.

– Vi för dialog med många kommuner och Järfälla sticker ut. Här är de lättillgängliga och personliga. Tack vare att de ger oss snabba svar kan vi komma snabbt fram i processen, säger Niklas Granström.

Integrerar naturen

Arbetet med Stäkets företagspark har pågått under många år. För Järfälla kommun har det handlat om allt ifrån upprättande av detaljplaner till att sälja marken, ge besked om bygglov och ­– såklart – att locka hit företag. Och arbetet fortsätter.

Vår ambition är att skapa en grönare företagspark, att integrera naturen i området så mycket om möjligt, förklarar Anne-Marie Engman Ott.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp