Gå direkt till sidans innehåll

Högstadiet går över till distans­undervisning

Region Stockholm har tillsammans med kommunerna i Stockholms län idag beslutat att regionens samtliga högstadieskolor ska gå över till distansundervisning från och med måndag den 14 december fram till terminsavslutning.

Varje skola kommer att ordna distansundervisning, och kommunikation kring detta sker mellan skolan och vårdnadshavare. Kommunikationen från kommunala skolor sker i första hand via Vklass. Fristående skolor kommer att kontakta sina vårdnadshavare via sina kommunikationsplattformar.

Hitta kontaktuppgifter till din skola här

Beslutet har tagits med anledning av covid-19. Syftet är att fler personer ska stanna hemma och på så sätt minska smittspridningen. Utöver distansundervisning är det viktigt att såväl unga som gamla begränsar sina sociala kontakter till några få personer även på fritiden.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp