Gå direkt till sidans innehåll

Inställd pendeltågstrafik 4 juli-16 augusti

Det går inga pendeltåg mellan Stockholm och Jakobsberg från 4 juli till och med 16 augusti. Du kan i stället resa med bussar som tar dig till Akalla eller Hjulsta där du kan byta till tunnelbanans blåa linje.

Detta beror på att Trafikverket bygger ut Mälarbanan mellan Tomteboda och Kallhäll från två spår till fyra spår. Det kommer att innebära att pendeltågen får egna spår att gå på, vilket ska leda till färre trafikstörningar.

Då är pendeltågstrafiken inställd

  • Mellan Stockholm City och Jakobsberg från söndag 4 juli klockan 02.30 och fram till och med måndag 9 augusti klockan 04.30.
  • Mellan Spånga och Jakobsberg från måndag 9 augusti klockan 04.30 och fram till och med måndag 16 augusti klockan 04.30.

Så går ersättningstrafiken

Du kan i stället resa med bussar som tar dig till Akalla eller Hjulsta där du kan byta till tunnelbanan för att resa vidare mot till exempel T-Centralen (restid drygt 20 minuter).

  • Buss 43 A går sträckan Kungsängen – Kallhäll – Akalla (byte till tunnelbanans blå linje 11).
  • Buss 43 H går sträckan Jakobsberg – Hjulsta torg (byte till tunnelbanans blå linje 10).
  • Buss 43 S går sträckan Jakobsberg – Barkarby – Hjulsta (byte till tunnelbanans blå linje 10)– Spånga.

Tunnelbanan på blå linje förstärks så att tågen mellan T-Centralen och Akalla respektive Hjulsta går i sommartrafik i stället för i högsommartrafik. Det innebär att det blir något tätare mellan avgångarna än vad det brukar vara den här perioden.

Läs mer på SL:s webbsida

Foto: Tomas Berglund/Region Stockholm.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp