Gå direkt till sidans innehåll

2020-06-10

Järfälla dagliga sysselsättning öppnar

Den 10 juni är det dags att, på ett coronasäkert vis, öppna dörrarna igen. JDS har varit stängd sedan den 19 mars på grund av coronapandemin.

Verksamheten har vidtagit nödvändiga åtgärder och följer myndigheternas rekommendationer. Bland annat har plexiglas satts upp vid kassan i restaurangen, stolar har tagits bort och markeringar på golvet placerats ut för att besökare ska hålla avstånd.

Social samvaro och gemenskap

En daglig sysselsättning är viktig för att minska och/eller förhindra isolering hos människor med psykisk ohälsa.

-Här erbjuds social samvaro, gemenskap och möjligheten att träffa andra med liknande problematiker. Många uppskattar att få rutiner i vardagen och möjlighet att få stöttning och vägledning från personalen. Deltagarna kan utveckla intressen och lära sig nya saker i grupp. Många uppskattar också möjligheten att äta varierade måltider i vår restaurang, säger Guillermo Vega, verksamhetschef.

Om Järfälla dagliga sysselsättning

Verksamheten är till för personer som har en psykosocial funktions­nedsättning och behöver en meningsfull syssel­sättning, eller stöd för att börja eller återgå till arbete eller ut­bildning.

Här finns det möjlighet att delta i arbets­grupper med olika inriktning; trädgård, kök, bageri, färg och form, kläd­försäljning, snickeri eller utegrupp med olika uppdrag för kommunen.

Här kan du läsa mer om Järfälla daglig sysselsättning

Kontakt

Har du frågor så vänd dig till Järfälla kommuns servicecenter:

Telefon: 08-580 285 00
E-post: kontakt@jarfalla.se

Upp