Innehåll

Järfälla förlänger trygghetssatsning

Emma Feldman och driftchef från Avarn framför väktarbil

Den lyckade satsningen med ordningsvakter, mobila väktare och trygghetsnummer förlängs till årsskiftet. – De här åtgärderna har bidragit att öka tryggheten i hela Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande.

Som en del i större trygghetssatsning har Järfälla kommun anlitat ordningsvakter och väktare från Avarn Security. Det lyckade resultatet har gjort att kontraktet förlängts till årsskiftet.

– Vår målsättning är att alla i Järfälla ska känna sig trygga oavsett plats och tid på dygnet. Tillsammans med Avarn så har vårt målmedvetna trygghetsarbete med insatser som ambulerande väktare och ordningsvakter bidragit att öka tryggheten i hela Järfälla och det är självklart något vi vill fortsätta med. Jag är väldigt glad över att vi tillsammans med Avarn nu fortsätter det arbetet, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Ordningsvakterna verkar i Jakobsberg medan de mobila väktarna rör sig i hela kommunen i två bilar. Väktarna bidrar till ökad trygghet genom närvaro, rapportering samt agerande på samtal till trygghetsnumret. Trygghetsnumret är 010-210 94 44 och är till för alla i Järfälla som känner otrygghet.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp