Innehåll

Järfälla först ut i unik akademi för småföretagare

Järfälla lanserar tillsammans med Upplands-Bro kommun en tillväxtakademi i samarbete med Företagarna och utbildningsföretaget Affärskompetens. En inventering av företagens behov av kompetensutveckling har gjort det möjligt att skapa en unik utbildning, där kommunerna blir först ut på banan i Sverige.

Män i kostym går över ett torg.

Utbildningen, som drivs av företaget Affärskompetens, ska ge handfast hjälp kopplat till företagarens vardag, med syfte att stärka och utveckla dennes verksamhet.

– Ett livskraftigt företagande är viktigt för Järfälla och ett gott företagsklimat är grunden för att bygga vår kommun stark. Det goda samarbetet med Företagarna är en framgångsfaktor. Vårt gemensamma projekt kring företagens behov av kompetensutveckling leder nu fram till en unik möjlighet för småföretagare i Järfälla att utveckla sina verksamheter, säger Emma Feldman (M), ordförande i Järfällas kommunstyrelse samt i Järfälla Näringsliv AB.

Järfälla och Upplands-Bro kommuner, tillsammans med Företagarna, har bidragit till uppbyggnaden av akademin och erbjuds vardera 50 utbildningsplatser till lokala företagare. Akademin består av flera delar:

  • Behovsanalys – vad är viktigast för din verksamhet just nu?
  • Tillgång till egna möten med företagscoach, tre till fem möten per företagsledare.
  • Utbildningar* inom områden som till exempel ledarskap, medarbetarskap, försäljning, ekonomi, marknadsföring och presentationsteknik.

*Utbildningarna genomförs live, digitalt och genom E-learning.

Kommunerna kommer även att erbjuda kompletterande utbildning med möjligheter till fysiska träffar mellan deltagande företag i syfte att bygga relationer och affärer.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp