Innehåll

Järfälla ger stöd till ungas idéer

250 K- Ung demokrati, så heter det nya stödet som barn och unga i Järfälla kan söka.

Stödet en utveckling av det tidigare bidraget ”Snabb slant”. Det nya stödet är till för unga mellan 13 och 20 år som har en idé på en aktivitet för ungdomar i Järfälla. Det som är nytt är att stödet delas ut genom en demokratisk process. Det går till så att alla unga i Järfälla får vara med och rösta om vad som ska bli verklighet. Både små och större projekt kan lämnas in på förslag. Hela processen ska ge ungdomar möjlighet och stöd för att organisera sig för att förverkliga en idé.

Ekonomiskt stöd och coachning

Den som lämnar in projektidéer har möjlighet att få ekonomiskt stöd för att täcka kostnader för projektet. Inga pengar betalas ut direkt till den som söker, utan personal från kommunen hjälper till med beställningar och fakturor i samband med att projektet blir verklighet. Dessutom får de unga stöd i form av en coach som stöttar i planering och genomförande av projektet. Fram till den 30 maj i år kan ungdomar lämna in förslag på idéer.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp