Gå direkt till sidans innehåll

Järfälla gymnasium får pris för sitt arbete mot främlingsfientlighet och rasism

Region Stockholm tilldelar 2021 års pris för arbete mot främlingsfientlighet och rasism till närvarocoachen Samuel Westman och trygghetsgruppen på Järfälla gymnasium.

- Det är en stor ära att ta emot ett sådant erkännande, säger Samuel Westman, närvarocoach på Järfälla Gymnasium med fokus på elevernas trygghet.

Trygghetsgruppen som han har skapat fungerar som ett kitt mellan lärarkår och eleverna i deras skolvardag för att minska utanförskap och oro. Samuel Westman är även initiativtagare till trygghetskören, bestående av en tredjedel nyanlända ungdomar, en tredjedel etablerade ungdomar och en tredjedel pensionärer.

- Nyckeln ligger i det personliga mötet och förståelsen individer emellan, säger Samuel Westman. Det är viktigt att befinna sig där ungdomarna befinner sig och arbetsrummet är hela skolan, alla de ytor där eleverna rör sig och möts. Att vara närvarande och ha en sann passion för ungdomar och genuint uppskatta dem och deras perspektiv. Det gäller att lyssna och verkligen se människan, inte bara ytan.

Utöver Samuel Westman och trygghetsgruppen tilldelades pris till Käppala skola på Lidingö.

Läs mer om årets pristagare på Region Stockholms webbplats

Kontakt

Vill du veta mer? Kontakta Mariella Augustsson, rektor Järfälla gymnasium

E-post mariella.augustsson@jarfalla.se

Telefon 08-580 283 59

Solrosor i Järfälla.

Samuel Westman och Trygghetsgruppen på Järfälla gymnasium

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp