Innehåll

Järfälla gymnasiums elever på plats i Bas Barkarby

Dags för skolstart och Järfälla gymnasium har öppnat sina högskoleförberedande program i nya lokaler i Bas Barkarby. Här blir eleverna granne med näringsliv, kultur och idrott och får fantastiska möjligheter till utveckling och lärande.

Elever och lärare i nya lokaler i Bas Barkarby.

Första dagen för elever och lärare på Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program i de nya lokalerna i Bas Barkarby.

Elever och lärare på Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program är på plats i sina nya lokaler i Bas Barkarby och ser fram emot en spännande termin. Bas Barkarby är en helt ny plats där näringsliv, utbildning, kultur och idrott möts.

I samma hus kommer det förutom Järfälla gymnasium också att finnas kontorslokaler, idrottshall, blackbox, bibliotek, konsthall, danssal, gym och restaurang. Det blir en fantastisk miljö för de elever som vill vara i ett härligt, energifullt och utvecklande sammanhang under sin gymnasietid.

– Med placering i Barkarby befinner sig våra elever i ett nav av företag och organisationer som kopplar till våra utbildningar. Det är en kittlande känsla att få se eleverna på plats, upprymda och förväntansfulla i en av Stockholmsregionens allra nyaste skolor, säger Mariella Augustsson, rektor på Järfälla gymnasium.

Samarbete med universitet och företag

På alla Järfälla gymnasiums högskoleförberedande program får eleverna ta del av innovativa samarbeten och knyta kontakter med universitet och företag. De här programmen flyttar Järfälla gymnasium till Bas Barkarby:

  • EK - Ekonomi
  • ES - Illustration och grafisk formgivning
  • NA - Naturvetenskap
  • SA - Samhällsvetenskap
  • SA - Beteendevetenskap
  • SA - Beteendevetenskap, specialpedagogisk verksamhet
  • TE - Design och produktutveckling
  • TE - Informations-och medieteknik, specialpedagogisk verksamhet

Läs mer om Järfälla gymnasium i Bas Barkarby

Dags för skolstart och Järfälla gymnasium har öppnat sina högskoleförberedande program i nya lokaler i Bas Barkarby. Här blir eleverna granne med näringsliv, kultur och idrott och får fantastiska möjligheter till utveckling och lärande.

Elever i matsalen, Campus by Eatery.

Eatery serverar skollunchen i den fina matsalen, Campus by Eatery.

Rektor för Järfälla gymnasium visar eleverna runt i de nya lokalerna.

Rektor Mariella Augustsson visar runt eleverna i Järfälla gymnasiums nya lokaler.

Skylt inne i Bas Barkarby.

Eleverna på Järfälla gymnasium i Bas Barkarby kommer att plugga i en energifull och utvecklande miljö. I Bas Barkarby kommer det också att finnas kontorslokaler, konferensmöjligheter, idrottshall, blackbox, bibliotek, konsthall, danssal, gym, kafé och restaurang. Inflyttning pågår under 2022.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp