Innehåll

Järfälla gymnasium till final i Årets UF-skola

I stor konkurrens har Järfälla gymnasium lyckats ta sig till final i kategorien årets UF-skola i Stockholm. Läraren Lena Landberg Lillqvist är nominerad till årets UF-lärare. På torsdag den 18 mars utses vinnarna på en digital mässa.

– Nomineringen är mycket glädjande och ett kvitto på det stora engagemang som lärarna på Järfälla gymnasium har för UF-företagen, och på det långsiktiga arbete som har gjorts för att Järfälla ska vara i framkant när det kommer till att stimulera ungas företagande, säger Richard Lindforss (M), ordförande i Kompetensnämnden.

– Nomineringarna sätter Järfälla på kartan. Vi visar att utbildning i Järfälla borgar för god kvalitet, och ger bra förutsättningar för våra ungdomar, säger Lena Landberg Lillqvist.

Hon understryker att de är många på skolan som jobbar med Ung Företagsamhet – det är ingen soloprestation och det går inte att vinna några priser själv:

– Det finns ett bra team på Järfälla gymnasium som tillsammans med eleverna har skapat det här. Och utan fina samarbeten i kommunen med näringsliv, politiker och ideella organisationer hade detta arbete inte fungerat, säger Lena Landberg Lillqvist.

Prisutdelning torsdagen den 18 mars

På torsdag klockan 14.00 är det prisutdelning på den digitala mässan e-week som arrangeras av UF Stockholm. Förutom årets skola och årets lärare har elever från Järfälla gymnasium hela 14 nomineringar i olika kategorier.

– Det är viktigt att lägga på minnet att vinsten i sig inte är priset, priset är resan dit och den resan fortsätter vi tillsammans, säger Lena Landberg Lillqvist.

Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service syftar till att göra den digitala servicen mer tillgänglig, särskilt för personer med funktionsnedsättning. Om du upplever att webbplatsen inte lever upp till det kan du meddela oss här eller begära ut otillgängligt innehåll i alternativt format.

Läs mer i vår tillgänglighetsredogörelse om du vill veta hur väl vår webbplats uppfyller kraven

Påtala bristande tillgänglighet
Begär att få otillgängligt innehåll levererat i alternativt format

Om du upplever att du på grund av bristande tillgänglighet inte kan ta del av innehåll kan du begära att få detta levererat i ett alternativt format. Fyll i formuläret så återkopplar vi till dig.Upp